Ingatkan dah masuk tahun 2020 ni, kuranglah orang yang suka banding-membanding ni tapi nampaknya tak juga.

Quote retweet yang dibuat oleh seorang pengguna Twitter baru-baru ini, mendapat kecaman ramai apabila quote retweet tersebut di screenshot oleh @razmansyah_

Dikatakan senang

Pengguna Twitter, @razmansyah_ yang pada awalnya hanya ingin berkongsi kegembiraan kerana mendapat dekan bagi pengajiaannya mendapat komen yang kurang menyenangkan daripada seorang warga Twitter yang mungkin kurang bijak, @mohdamirin_.

Tweet @mohdamirin mengundang kecaman warga Twitter lain apabila dia mengatakan pengajian TESL yang diambil oleh @razmansyah_ itu senang dan kalau tak belajar pun boleh dapat GPA 4.0.

Katanya, ambillah kos yang mencabar sikit macam doktor, arkitek, akaun, baru sedap sikit nak riak bila dapat dekan.

Warga TESL menyerang

Berikutan dengan kejadian tersebut, mereka yang pernah atau sedang mengambil TESL mencabar @mohdamirin untuk cuba fahami apa yang mereka belajar untuk memberitahu bahawa TESL bukanlah mudah.

Tapi nampaknya @mohamirin ni macam tak makan saman, bila orang kecam dia, dia kecam balik. Entahlah, mungkin dia kurang dapat perhatian. Jadi, bila dah dapat perhatian ni, lagi menjadilah dia.

Apa-apa pun, sudah-sudahlah membanding course siapa yang paling susah, setiap course ada kesusahannya sendiri. Yang penting adalah usaha untuk berjaya!