Setelah sekain lama menyepi, Raja Bomoh atau Ibrahim Mat Zin yang pernah mengejutkan Malaysia dengan fenomena mencari kapal terbang MH370 yang hilang menggunakan ‘teropong buluh’ ajaibnya kini membuat kemunculan semula dengan penularan wabak COVID-19.

Imej dari: Odisi

Dihubungi bomoh-bomoh seluruh dunia

Raja Bomoh yang tular di media sosial itu kembali tular baru-baru ini dengan dakwaan yang dia dihubungi dari seluruh dunia meminta pertolongannya untuk memagar dunia dari wabak COVID-19.

Masih menggunakan teropong buluh ajaib

Dalam video yang dikongsi di sebuah laman Facebook, Ibrahim masih menggunakan teropong ajaibnya itu dan ditunjukkan juga dalam upacara ‘memagar’ itu yang dia juga menggunakan sebuah model bumi dan menarik perhatian netizen yang menontonnya.

Dia juga turut berdoa dalam video tersebut meminta untuk rakyat Malaysia yang tersekat di negara luar dan juga memberi petua pencegahan untuk melindungi diri daripada COVID-19.

Ibrahim juga tidak terlepas untuk mengingatkan orang ramai untuk mematuhi arahan Perdana Menteri supaya duduk diam di rumah demi keselamatan semua.