Noraniza Idris dan Michael Ang merupakan nama yang besar dalam industri hiburan tanah air.

Baru-baru ini nama mereka menjadi tumpuan di sosial media ekoran tindakan Michael Ang mengkritik persembahan Noraniza di pentas Gegar Vaganza.

Luah Rasa Kesal

Noraniza meluahkan rasa kesal dengan sikap Michael yang sering kali memberikan kritikan pedas terhadap persembahannya sepanjang program tersebut berlangsung.

Menurutnya, bairpun dia sememangnya tidak membaca komen negatif netizen namun cemuhan yang dilontarkan oleh Michael cukup membuatkan emosinya terganggu.

Michael juga dikatakan telah menggores hati ahli kelurganya.

“Tapi saya ada terbaca komen Michael Ang sebab ada peminat yang prihatin kongsikan perkara itu dengan saya. Kalau sekalipun dia tak suka saya, sekurang-kurangnya hargailah genre yang saya bawakan dalam pertandingan GV ini.

“Saya boleh terima komen negatif tapi bukan yang keterlaluan sehingga boleh mencalarkan maruah saya dan keluarga. Hormatilah diri saya sebagai sesama Islam,” katanya kepada mStar.

Ingin Bersua Muka

Noraniza turut meluahkan hasratnya ingin bersua muka dengan pengarah Perempuan Tanpa Dosa tersebut seleps tamat program berkenaan.

“Saya bukan jenis yang akan berdiam diri atau menangis (bila diri dicemuh). Lepas habis final GV7 nanti, memang saya akan jumpa one to one dengan dia! Please call me, saya nak bersemuka dan berkenalan dengan awak.

“Saya nak tanya apa masalah dia dengan saya? Tak layak ke Noraniza Idris masuk GV7? Teruk sangat ke Noraniza Idris di mata Michael Ang? Walaupun saya tahu saya tidak bagus, tapi dia tak bagi pun pandangan membina yang boleh bantu saya untuk mengangkat genre irama Malaysia.

“Saya memang rasa terkilan sebab Michael Ang satu nama besar, dia bukan netizen dan lebih-lebih lagi dia orang Islam yang tulis macam itu.

“Kalau nak tahu, hati saya cepat rapuh sebab kita bukan malaikat, kita hanya manusia biasa. Bila saya baca komen negative macam itu, saya akui ada kalanya saya tak boleh nak focus dalam memberikan persembahan,” ujarnya kepada mStar.

Michael sebelum ini dilihat lantang memberikan komen dalam setiap persembahan peserta program reality GV7 di laman sosial Twitter miliknya dan nama Noraniza antara penyanyi yang sering mendapat kritikan negative daripadanya.

Lah pulak dah, apa dah jadi ni. Semoga Noraniza dan Michael dapat selesi pekara ini dengan tenang. Buat Noraniza, goodluck untuk pentas akhir GV Ahad ini.