Baru-baru ini gossip mengenai kehamilan Dato’ Sri Siti Nurhaliza menjadi persoalan terutama dalam kalangan peminatnya.

Namun, hari ini menerusi satu hantaran video di laman Instagram (IG) milkinya, beliau telah berkongsikan satu berita yang cukup mengembirakan buat peminat dan dirinya.

Sah Hamil

Akhirnya teka-teki mengenai kehamilan Siti terjawab apabila penyanyi kesayangan negara itu mengesahkan yang beliau kini hamil empat bulan.

Siti mengesahkan berita gembira tersebut ketika sidang media dan pelancaran BeauSiti X Wonderlab menerusi aplikasi Zoom pada Selasa.

“Alhamdulilah, saya bersama dengan suami hari ini ingin berkongsi berita baik, memang benar saya kini sedang hamil.

“Ada yang agak dan berteka-teki sebab saya mendiamkan diri dengan keadaan sekarang yang tak mengizinkan, saya lebih selesa duduk di rumah.

“Doakan semoga kehamilan saya sampai waktu bersalin nanti berjalan lancar dan dapat melahirkan anak saya dengan sihat dan sempurna,” katanya ketika sidang media tersebut

Bersyukur Dengan Kehamilannya

Siti yang ditemani suaminya, Datuk Seri Khalid atau Datuk K turut memanjatkan rasa syukur dengan berita tersebut.

“Pertama sekali saya amat bersyukur dan gembira sekali kerana insya-Allah kami akan dikurniakan seorang lagi cahaya mata tidak lama lagi,” katanya lagi.

Dibanjiri ucapan tahniah

Berikutan dengan berita gembira berkenaan, rata-rata netizen membanjiri ruangan komen post IG Siti dengan ucapan tahniah.

Malah, dapat dilihat juga beberapa rakan artis turut tidak ketinggalan untuk mengucapkan tahniah kepada penyanyi kesayangan negara itu.

Tahniah Dato Siti! Semoga kandungan tersebut berada dalam keadaan sihat sejahtera. Dan nampaknya, Aafiyah nak jadi kakaklah ya.